Ladder - De perfecte stap naar data specialist

Onze Talent Program kandidaten

5 januari 2021
Artikel geschreven door Cmotions, Recruitment

De volgende deelnemers behaalden hun diploma in ons Talent Program. In 7 weken tijd zijn ze klaargestoomd om aan de slag te gaan als Data Specialist. We stellen ze graag hier graag aan je voor.

Anne-Wil IJzelenberg

Anne-Wil Ijzelenberg

Ik ben Anne-Wil, 32 jaar en woon samen met Daniël in Oegstgeest. Ooit begonnen als deelnemer van het Talent Program, nu alweer een tijdje Consultant & Manager Talent Management bij Cmotions. Ik ben eindverantwoordelijk voor het Talent Program en andere opleidingen die wij vanuit Cmotions en voor onze klanten verzorgen. Ook geef ik trainingen binnen het Talent Program of incompany bij klanten. Daarnaast ben ik betrokken bij inhoudelijke opdrachten voor verschillende opdrachtgevers van Cmotions. Naast deze mooie, veelzijdige functie stop ik veel van mijn vrije uurtjes in voetbal en pilates. Ik geniet ook van borrelen en etentjes met vrienden en familie. 


Eline Koedijk

Eline Koedijk

Ik ben Eline, 28 jaar, Data Specialist bij ABN AMRO. Ik werk in een e-commerce team waarin ik samen met Data Marketeers en Communicatiespecialisten campagnes bouw. Mijn werkzaamheden zijn heel divers; van data selecteren tot evalueren en visualiseren van campagnes en inzichten uit data analyses. Zo zorgden mijn team en ik ervoor dat meer klanten van Als ik niet aan het werk ben, ga ik graag hardlopen of wielrennen. Ik ben gek op live concerten en geniet enorm van vakanties en weekendjes weg. Het liefst ben ik in de bergen.


Simone Toneman

Ik ben Simone, 25 jaar, geboren en getogen in Enschede. Inmiddels woon ik alweer een aantal jaar in Groningen en deze herfst verhuis ik naar Utrecht. Sport is echt een passie, daarom koos ik voor de bachelor Sportkunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Vervolgens volgde ik een pre-master Marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen en de gecombineerde masters Marketing Intelligence en Marketing Management. Een mooie combinatie van data science en klantpsychologie. In mijn vrije uurtjes sta ik het liefst op mijn snowboard, ik kan niet wachten om dit jaar weer op wintersport te gaan! Ook voetbal ik van jongs af aan en ik heb recentelijk ontdekt dat ik graag schilder. 


Eline Berendts

Ik ben Eline, 26 jaar, en mijn thuishaven is Rotterdam. Na mijn bachelor International Business in Maastricht heb ik een jaar op de HR-afdeling gewerkt van een groot e-commerce bedrijf. Dat paste me niet helemaal en omdat ik de behoefte voelde om verder te leren, besloot ik om door te studeren. In Rotterdam heb ik twee masters afgerond: Business Information Management en Global Business & Sustainability. Ik ben gek op reizen, waterpolo, zwemmen en quality time met vrienden. En ik wandel graag, het liefst zonder te bedenken waar ik precies naartoe ga. Ik vind de weg vanzelf wel weer terug! 


Wenjie Chen

Wenjie Chen

Ik ben Wenjie, 25 jaar en ik woon in Arnhem. Ik heb een bachelor Communicatie & Informatiewetenschappen (Radboud Universiteit) en een master Human Resource Management (VU in Amsterdam). Na een stage op een HR-afdeling en een baan als intercedente, wilde ik meer de analytische kant op. Dat heb ik helemaal gevonden in data! Als ik niet met werk bezig ben, ontspan ik met lange wandelingen, bakken en het uitproberen van nieuwe recepten. Ik vind het ook gaaf om vreemde talen te leren. Ik heb Frans geleerd, wat Koreaans en Chinees. Inmiddels is het een beetje weggezakt, maar dat ga ik weer oppakken! 


Sophie Bode

Sophie Bode

Ik ben Sophie, 25 jaar, geboren en getogen in Groningen. Na mijn bachelor Creative Business volgde ik de gecombineerde master Marketing Management & Marketing Intelligence aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens mijn master ontdekte ik hoe gaaf het is om een onderbuikgevoel te onderschrijven en concreet te maken met data. Om zo bij te dragen aan een bedrijfsdoelstelling. Als ik niet met werk bezig ben, speur ik naar toffe sneakers en kook ik graag voor vrienden en familie. Tijdens corona heb ik ook mijn creatieve kant ontdekt: ik schilder en maak zelf kleding. 


Permata de Kock reeds geplaatst

Permata de Kock

Ik ben Permata, 26 jaar, en ik woon in Groningen. Aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen behaald. Daarna volgde ik de gecombineerde master Marketing Management & Marketing Intelligence. Naast het Talent Program werk ik nog als leidinggevende bij een grote retailer. In mijn vrije tijd vind je me in de sportschool of bij vrienden en familie. Onlangs heb ik ook een naaicursus gevolgd. Superleuk om zelf kleding te maken!


gino tjoa geplaatst

Gino Tjoa

Ik ben Gino, 28 jaar en woon in Amsterdam. Ik heb een Bachelor International Business & Management Studies, een Master in Marketing Management en een tweede Master in Marketing Analytics cum laude afgerond aan de Universiteit Tilburg. Tijdens mijn studies heb ik gewerkt als manager in een restaurant en daarnaast heb ik als zzp’er diverse opdrachten gedaan op het vlak Operations en Marketing. Denk aan het opzetten van monetization strategies voor een online nieuws start-up. En als online marketeer voor een Credit Management & Marketing Information organisatie de social media kanalen en website onderhouden, blogs geschreven en werkprocessen geoptimaliseerd.


Nils Rondas

Ik ben Nils, 27 jaar en woon in Maastricht. Ik heb een Bachelor Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht gevolgd met een minor in Quantitative & Statistical Research. Daarna heb ik ook nog een Master Human Decision Science richting Strategic Marketing afgerond. Naast mijn studies heb ik al de nodige werkervaring opgebouwd. Zo heb ik studenten geholpen bij statistisch onderzoek voor hun thesis en heb ik als docent examentrainingen gegeven in Statistiek & Onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast heb ik als freelance Data Analist bedrijven ondersteund bij het opzetten van medewerkerstevredenheids- & marktonderzoeken en ze geadviseerd bij data analyse.


Tobias van Emst

Ik ben Tobias van Emst, 22 jaar en kom uit Den Haag. In 2016 ben ik begonnen met mijn bachelor Econometrie & Operationele Research aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en deze heb ik in 3 jaar afgerond. Daarna heb ik ook nog een Master Business Analytics and Quantitative Marketing behaald. Tijdens mijn studie heb ik een stage gedaan bij Winkelstraat.nl als Data Analist. Hier hield ik me bezig met het bepalen van klantwaardes d.m.v. analyses, het bouwen van dashboards en het optimaliseren van de website. Mijn eerste (E-commerce) werkervaring heb ik dus ook al opgedaan.


Claartje Ottens

Ik ben Claartje, 27 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik heb een Bachelor Wiskunde gedaan en daarna een Bachelor en Master Natuurkunde afgerond aan de UvA. Naast mijn studie was ik redacteur bij een wiskundetijdschrift, werkcollegedocent en heb ik gewerkt bij The UvA Green Office. Daar was het onze missie om de Universiteit ‘groener’ te maken en hielden we ons bezig met duurzaamheidsprojecten.


Rick Flamand

Mijn naam is Rick, 25 jaar en ik woon in Ridderkerk. Ik heb een Bachelor Bedrijfskunde en een Master in Marketing Management aan de Universiteit Tilburg op zak. Tijdens mijn studies heb ik stage-ervaring opgedaan als marktonderzoeker en bedrijfsproces optimalisator. Daarnaast heb ik als Content Marketeer gewerkt bij een Document Management Control bedrijf waar ik me bezig hield met offline & online communicatie, content creatie en events.


Jahna van den Burg

Mijn naam is Jahna, ik ben 24 jaar en woon in Rotterdam. Na mijn Bachelor Bedrijfseconomie heb ik nog een Master in Marketing Analytics aan de Universiteit Tilburg behaald. Tijdens mijn studies heb ik altijd als bedrijfsleider in de horeca gewerkt en daarnaast heb ik een traineeship gedaan bij een vrijwilligersorganisatie. Daar ben ik bezig geweest met branding van de organisatie, ‘t analyseren en efficiënter maken van de bedrijfsprocessen en optimalisatie van de website.


Faraaz Azizahamad

Ik ben Faraaz, geboren en getogen in Den Haag. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en nu heb ik een master Methodology & Statistics in Psychology op zak. Daarvoor studeerde ik Financial Accounting, echter ik realiseerde mij, naarmate de arbeidsmarkt dichterbij kwam, dat dit niet helemaal mijn ding was. Ik vond Psychologie en ’t aspect mensen helpen altijd al interessant. Ik kwam er ook vrij snel achter dat de exacte kant echt bij mij past en die vond ik tijdens mijn opleiding in werken met data.


Rick Vondeling

Ik ben Rick, 22 jaar en ik heb gestudeerd in Groningen. Ik heb eerst een bachelor Bedrijfskunde afgerond en daarna een master Marketing Intelligence. Ik woon nu in Lemmer maar verhuis zeker voor de juiste baan. Tijdens mijn opleidingen heb ik ook meerdere stages gelopen waar ik verschillende vraagstukken heb getackeld op marketing en data gebied. Denk bijvoorbeeld aan een onderzoek voor een online retailer naar welke factoren consumenten bewegen om iets retour te sturen.


Jelly Wien

Mijn naam is Jelly, 26 jaar en sinds een half jaar woon ik samen met mijn vriend in Utrecht. Hiervoor heb ik zo’n 7 à 8 jaar gewoond en gestudeerd in Groningen. Na het afronden van mijn bachelor Bedrijfskunde heb ik nog twee masters gedaan: Marketing Management en Small Business & Entrepreneurship. Tijdens deze masters heb ik een stage gedaan als Online Marketeer bij een startup en de afgelopen twee jaar heb ik gewerkt als Junior Bedrijfsadviseur bij een groot advies- en accountantskantoor.


Koen Leijsten

Mijn naam is Koen, 25 jaar oud en ik woon in Helden. Na het afronden van mijn Master Marketing Management aan de Universiteit Tilburg heb ik al mijn eerste werkervaring opgedaan als business analist bij multinational Smurfit Kappa. Gaandeweg werd mij steeds duidelijker dat analytisch werken met data mijn passie en richting is.


Talent Program kandidaat - Data Specialist Hilde Meijers op Wesselink

Hilde Oude Meijers op Wesselink

Hilde is een enthousiaste dame, 27 jaar en woonachtig in Breda. Ze is bereid te verhuizen voor haar eerste echte baan. Ze heeft in Tilburg gestudeerd. Eerst een bachelor Bedrijfseconomie, gevolgd door een msc Marketing Management. Gedurende haar studie is de interesse in online marketing en data analyse gegroeid. Ze heeft zelf verschillende cursussen in google analytics gevolgd. Ze was fanatiek met hockey maar is daarmee gestopt. Nu staat ze helemaal klaar om haar volgende data analytics uitdaging aan te gaan! .

Tijdens mijn master Marketing Management kwam ik in aanraking met data-analyse en dit vond ik onwijs interessant. Hierin kan ik zowel mijn gevoel voor cijfers als mijn passie voor marketing kwijt. In mijn vrije tijd kun je mij vinden achter de piano, in de keuken, lezend in een boek of ben ik samen met mijn vrienden. Door deze vrienden word ik omschreven als zorgzaam, loyaal, een doorzetter en een tikkeltje perfectionistisch (wat ik zelf liever omschrijf als oog voor detail en gestructureerd).

— Hilde

Bastian Romme

Bastian is een gezellige Brabander, 25 jaar, woonachtig in Prinsenbeek. Heeft in Tilburg de master Marketing Management gevolgd. Deze master kwam na de bachelor Sportmarketing aan Fontys. Hij is al heel wat jaren werkzaam als verkoopmedewerker bij de Intratuin en houdt van voetbal. Zowel het zelf doen als het lopen van stage bij voetbalclubs (NAC Breda en FC Utrecht).

Hallo! Ik ben Bastian Romme, 25 jaar en afgestudeerd in Marketing Management. Tijdens mijn master heb ik naast mijn passie voor marketing ook een passie ontwikkeld voor data gedreven marketing. Daarnaast ga ik graag voetballen en een drankje doen met vrienden. Dankzij het voltooien van het Talent Program van Cmotions ben ik nu echt klaar voor mijn eerste uitdagende baan. Kun jij mij deze bieden?

— Bastian

Jip Hekerman

Jip heeft zijn msc in België, Leuven, volbracht. Hij heeft eerst bsc Commerciële Economie afgerond om vervolgens naar Antwerpen te gaan voor de studie Handelswetenschappen. Deze Brabander houdt van gezelligheid, is makkelijk in de omgang en communicatief vaardig. Hij werkt graag samen. Een vriend/ studiegenoot van hem heeft vorig jaar deelgenomen aan de Talent Academy (Aadesh) en door hem is hij ook enthousiast geworden over Cmotions en wat je tijdens de trainingsweken leert. Hij zou wel het liefst de combinatie met de marketing terug zien in zijn toekomstige baan.

Hoi! Ik ben Jip, een jongen met passie voor marketing en fan van data. Met mijn praktijkgerichte, academische en nu ook data analytics kennis, ben ik op zoek naar mijn eerste uitdagende baan. Ik heb veel affiniteit met koken, fietsen en technologie. Wist je dat ik tijdens mijn minor een succesvol student company heb opgestart waarbij we -als studenten- tablet-les hebben gegeven aan ouderen? Een super ervaring waarbij ik veel heb geleerd. Graag zou ik nog meer leren door mijn steentje bij te dragen aan een mooie organisatie!

— Jip

Jeanna van Haren

Jeanna is de Benjamin van het stel met haar 23 lentes jong. Ze heeft in Groningen msc Marketing Intelligence gedaan met daar aan toegevoegd een msc in Duitsland, Information Systems. Ze heeft tijdens haar studie deelgenomen aan de R-Experience die via MARUG georganiseerd was en is zo ook meer te weten gekomen over Cmotions. Haar vriend heeft een jaar geleden deelgenomen aan de Talent Academy, daardoor is ze nog enthousiaster geworden. Ze heeft er erg veel zin in om te beginnen. Ze is onlangs verhuisd naar Utrecht. Heeft altijd geturnd en houdt van reizen.

Door mijn analytische instelling heb ik afgelopen jaren een passie voor data ontwikkeld. Ook ben ik erg leergierig en ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje hardlopen en ben ik regelmatig in de sportschool of turnhal te vinden. Daarnaast vind ik het leuk om in de weekenden uitgebreid te koken en nieuwe gerechten uit te proberen. Ook hou ik erg van reizen en hoop ik nog veel van de wereld te kunnen ontdekken.

— Jeanna

Mike te Beest

Mike is een gezellige jongeman met een ontzettende gunfactor. Een deelnemer met ongekende doorzettingsvermogen. Dat blijkt wel uit zijn jaren als professioneel motorcrosser. Een sport die het uiterste van je vraagt. Hij heeft dit vele jaren gedaan. Is hier uiteindelijk mee gestopt om de lichamelijke impact die deze sport heeft.

Ook Mike heeft in Tilburg Marketing Management gestudeerd. Hij is nu werkzaam als business strategie analist. Hij vindt de combinatie tussen data analyse en de strategische impact die je daarmee kan maken heel interessant.

Tijdens mijn semiprofessionele motorcross carrière, heb ik jarenlang alles uit mij zelf gehaald, op fysiek en mentaal gebied. De skills die ik in deze tijd heb opgedaan, pas ik nog altijd toe in het dagelijks leven en in mijn zakelijke loopbaan. Dit resulteerde afgelopen juni in een Master-diploma Marketing Management en onlangs in het succesvol afronden van het Talent Program bij Cmotions. Als kers op de taart start ik in 2021 als junior consultant bij Cmotions!

— Mike

Emma Barendregt

Een spontane en sportieve meid, 24 jaar, woonachtig in Utrecht. Emma heeft een bachelor Sociologie gedaan. Daarna een research master Youth Studies. Ze heeft gekeken naar patronen in jeugdzorg trajecten bij uithuisplaatsingen. In haar vrije tijd roeit ze graag en is hierin ook actief als coach. Wielrennen is een andere hobby.


Marnix Helfferich

Marnix is geboren en getogen in het hoge noorden. Nu nog woonachtig in Groningen. Hij heeft in Groningen double track msc gedaan, Marketing Management en Intelligence. Hij is nu als online marketing consultant aan het werk maar vindt dat te beperkt, hij mist uitdaging. Hij wil graag meer met data, analyses etc. doen in zijn werk.

Marnix is bereid om te verhuizen voor zijn volgende baan.

Tijdens mijn Master Marketing ben ik erachter gekomen dat ik veel energie krijg van het werken met data. De combinatie van data-analyse, marketing en business spreekt mij heel erg aan. Bij data-analyses kan ik mijn creatieve karakter goed gebruiken en daag ik mijzelf constant uit om nieuwe dingen te leren. Zo vind ik het heerlijk om query’s in SQL te bouwen en houd ik van data modelleren in R en python. Dat blijft niet alleen daarbij, dat doe ik ook in mijn vrije tijd. Zo heb ik mijzelf geleerd om met programma’s als Photoshop en Première Pro te werken.

— Marnix

Marijke Marsman

Marijke is onlangs verhuisd naar Almere. Ze heeft al iets meer werkervaring dan de andere kandidaten. Na een bsc Psychologie is gegaan voor de msc Sociale- en Organisatiepsychologie. Ze is na haar stage bij een marktonderzoekbureau blijven hangen, en heeft daar toen nog als onderzoeker gewerkt. Ze is daarna als onderzoeksassistent en werkgroepdocent gaan werken op de VU. Studenten die haar bsc volgde heeft ze begeleid bij statistiek vakken. Wil nu graag richting data wereld bewegen, daarover veel kennis opdoen.

Ik ben Marijke Marsman, ik ben 27 jaar oud en woon in Almere. Het leukste aan het werken met data vind ik het zoeken naar verbanden en het kunnen verklaren van fenomenen. Op de werkvloer hecht ik waarde aan een informele sfeer, waarin collega’s alles aan elkaar mogen en kunnen vragen. In mijn vrije tijd ga ik graag (’s avonds) de stad in met vrienden, ontdek ik nieuwe steden en bespeel ik het liefst zo veel mogelijk muziekinstrumenten. 

— Marijke

Talent Program kandidaten van afgelopen jaren

Joan Chan - interview

Joan – Team Manager Data Analytics & Research

Joan heeft in 2013 meegedaan aan Talent Program van Cmotions.
Net daarvoor heeft ze Master Marketing Management in Tilburg afgerond.
Op dit moment werkt ze als Team Manager Data Analytics & Research bij RTL Nederland. Samen met haar team zorg ze ervoor dat RTL datagericht kan werken.


Wouter – Manager Marketing Intelligence

Ik ben Wouter, 38 jaar, en woon in Breda samen met mijn vrouw Manon en mijn drie zoontjes. Ik ben Manager Marketing Intelligence bij CZ en daar soort van bewust terechtgekomen. Zorg zit namelijk in mijn familie en ik wilde erg graag met data in de zorg gaan werken. Ik stuur nu een professioneel team van data analisten


Pim – data analist en Power BI expert

Ik ben Pim, 30 jaar en ik woon in Utrecht. Gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en daar mijn master Marketing Management behaald. Inmiddels heb ik me ontwikkeld tot freelance data analist en Power BI expert & trainer.