Interview met Permata de Kock

20 oktober 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant
Permata de Kock reeds geplaatst

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Permata, 26 jaar, en ik woon in Groningen. Aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen behaald. Daarna volgde ik de gecombineerde master Marketing Management & Marketing Intelligence. Naast het Talent Program werk ik nog als leidinggevende bij een grote retailer. In mijn vrije tijd vind je me in de sportschool of bij vrienden en familie. Onlangs heb ik ook een naaicursus gevolgd. Superleuk om zelf kleding te maken!

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Na de universiteit had ik behoefte aan wat tijd voor mezelf en wilde ik niet meteen het werkende leven induiken. Ook miste ik praktijkervaring en een stukje hard skills. Hoewel mijn studies heel waardevol en leerzaam waren, bouw je er nog geen echte praktijkervaring mee op. Dat is lastig als je aan het begin van je carrière staat. Als je solliciteert op vacatures wordt er toch snel gevraagd naar werkervaring. Toen ik benaderd werd voor het Cmotions Talent Program voelde dat écht als de juiste tussenstap.

Wat heeft het Talent Program je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Talent Program aan?

Ontzettend veel, zowel in mijn persoonlijke als zakelijke ontwikkeling. Denk aan presentatie- en gesprekstechnieken en het werken met SQL, Python en Power BI. Tijdens je studie doe je kennis op over deze tools, maar in het Talent Program duik je er veel dieper in. Die mix aan soft en hard skills leer je hier van experts uit het werkveld. De sfeer tussen docenten en medestudenten is heel open. Iedereen is behulpzaam en er is veel persoonlijke aandacht. Samen leren en sparren vind ik echt een meerwaarde. Ook is de combinatie van online en offline lessen ideaal, zeker als je verder weg woont. Als je zoekt naar een plek waar je wordt klaargestoomd voor een rol als allround Data Specialist dan is het Talent Program absoluut een aanrader!

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Ik ben creatief en beeldend ingesteld en vind het tof om van iets abstracts als data iets visueels en begrijpelijks te maken. Daarom vind ik dashboarding zo leuk om te doen. Ook word ik blij als door mijn advies een opdrachtgever de juiste actie kan ondernemen. Privé kom ik graag mijn bed uit voor Aziatisch eten, een krachttraining sessie of een paar gloednieuwe sneakers. Dat laatste is echt een guilty pleasure.

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Door mijn achtergrond zie ik mezelf wel werken als Data Analist in een marketing gerelateerde omgeving, het liefst binnen een commerciële organisatie. Ik vind vooral een open, informele werksfeer belangrijk en de ruimte voor ontwikkeling. Naast mijn analytische skills ben ik echt een people person. Ik maak makkelijk contact en vind goed samenwerken key. Als ik dan ook nog de vertaalslag mag maken en mijn creativiteit kwijt kan in het visualiseren van data, ben ik helemaal op mijn plek!

Heeft dit verhaal jouw interesse gewekt en ben je nieuwsgierig naar de nog beschikbare Talent Program kandidaten, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wil je direct contact? Mail of bel dan met Stefan van Rumpt, s.v.rumpt@cmotions.nl, 06 46 99 32 72.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.