Atletiekbaan - talent program

Talent Program data & analytics mei-juni 2020

27 mei 2020
Artikel geschreven door Fleur Miltenburg, Talent Program Coördinator

De weken in beeld

Op 18 mei 2020 zijn we weer gestart met ons Talent Program data & analytics. Wat zijn we blij dat we ook dit keer weer 7 deelnemers mogen meenemen in de wereld van data & analytics. Hieronder nemen we jou graag mee in de komende weken van het Talent Program!

Week 1 | De Kick-off

Talent Program 2020-01 online meeting

De eerste week van dit Talent Program, voorheen Talent Academy, is begonnen! Dit keer in een iets andere vorm dan we gewend zijn, namelijk digitaal. Een aantal lessen geven we wel op ons kantoor in Amersfoort, waarvoor we het echt nodig vinden om bij elkaar te komen, maar natuurlijk met 1,5 meter afstand en de nodige maatregelen!

We wensen de deelnemers leerzame weken toe!

Week 2 | Bekende en nieuwe tools en persoonlijke vaardigheden

Talent Program week 2, presentatie door Erik van Nistelrooij

In week één zijn de deelnemers aan de slag gegaan met voor hen redelijk bekende tools: Excel en SPSS. In week twee was dat wel anders en is de lat hoger gelegd, ze hebben kennisgemaakt met nieuwe tools. Ze hebben gewerkt met Access en zijn op woensdag en donderdag aan de slag gegaan met SQL. Een enkeling had al wat kennis van SQL, maar ook zij hebben een hoop geleerd van deze training. De SQL training konden de deelnemers op kantoor volgen, natuurlijk op een veilige manier met 1,5 meter afstand. Onze collega Erik van Nistelrooij heeft de training gegeven en heeft deelnemers uitgebreid meegenomen in de wondere wereld van SQL.

Naast de inhoudelijke trainingen was het deze week ook tijd voor een ochtend die meer gericht was op persoonlijke ontwikkeling. Onze young professionals hebben zich bezig gehouden met het pitchen van zichzelf en het voeren van sollicitatiegesprekken. Het is altijd goed om je hierin te blijven ontwikkelen door middel van rollenspellen en het geven/ontvangen van feedback.

Kortom een leerzame week met veel diversiteit in onderwerpen!

Week 3 | Terug naar kantoor voor soft skills training

Zoals hierboven al benoemd is deze Talent Program anders dan anders. Gezien de omstandigheden kunnen we onze trainingen niet geven zoals we gewend zijn. De trainers hebben al een goede weg en modus gevonden in de online trainingen. Maar niet elke training leent zich voor een online versie. De trainingen waarbij dat vooral lastig is zijn gericht op soft skills en tooling.

We hebben ons kantoor verbouwd om te zorgen dat die trainingen offline, met de regels in acht neming, doorgang konden vinden. De bureaus zijn op afstand geplaatst, de nodige desinfectie vloeistoffen zijn voor handen en de looproutes zijn duidelijk aangegeven. In deze week stond de eerste gesprekstechniekentraining op de planning. De deelnemers hebben een hoop geleerd over het voeren van een intakegesprek; welke structuur houd je aan, hoe vraag je goed door en hoe toets je of je aannames kloppen? Iedereen heeft het als een grote meerwaarde ervaren dat dit op de ouderwetse manier kon!

Week 4 | Een trainer aan het woord

“Hallo, horen jullie mij? Kunnen jullie mijn beeldscherm zien?”

Iedereen die afgelopen week thuiswerkt herkent deze start van een digitale vergadering. Ook onze Talent Program deelnemers hebben dit afgelopen week menig keer moeten horen nu de meeste lessen via de digitale weg plaatsvinden. Voor een groot deel van de lessen merken we dat dit eigenlijk heel goed mogelijk is. Wel passen we als docent onze lessen aan, zo proberen we de lessen op te breken in korte stukken uitleg en de deelnemers meer in kleine groepen aan opdrachten te laten werken.

Als docent merk je hoeveel je tijdens een klassikale les let op de non-verbale communicatie van deelnemers om te zien of ze de stof wel snappen. Online kunnen we dit niet altijd zien, maar door regelmatig gerichte checkvragen aan de deelnemers te stellen is dit goed op te vangen. Als bijkomend voordeel leren de deelnemers nu ook hoe ze moeten presenteren via de digitale weg. Als straks de maatregelen over werken op kantoor worden opgeheven, maar we collectief besluiten vaker thuis te werken, zijn onze deelnemers in ieder geval expert in online meetings en presenteren.

Week 5 | De ervaring van Sharon

Sharon online les

De afgelopen weken zijn echt voorbij gevlogen! Elke week bevat weer een nieuwe weekcase, een nieuwe uitdaging. De theorie en tools van die week staat in het teken van de weekcase, zodat we de opgedane kennis meteen kunnen toepassen in de praktijk. Dat maakt dit Talent Program super leerzaam en interessant.

De cursus overtreft mijn verwachtingen en ik heb het dan ook enorm naar mijn zin. Niet alleen leren we veel over verschillende tools en technieken, ook wordt er gewerkt aan onze soft skills. Hierdoor worden wij op een professionele manier klaargestoomd voor het werkveld.

Ondanks dat het natuurlijk eerst even wennen was om digitaal les te krijgen, bevalt de afwisseling tussen online les en op kantoor mij erg goed. Ook leer je op kantoor je medekandidaten beter kennen, wat dit alles net wat leuker maakt. Als ik naar kantoor kom (vanuit Brabant is dit toch een behoorlijke afstand) reis ik samen met mede-Brabander en kandidaat Robin. Tijdens onze carpoolsessies vermaken wij ons met een road trip bingo (vb: spot een oldtimer). We hebben al bijna een volle kaart!

Week 6 | De laatste opleidingsweek en diploma uitreiking

De laatste opleidingsweek is een feit! De weken zijn voorbij gevlogen en het einde is in zicht. In de laatste week worden de deelnemers eerst meerdere dagen meegenomen in de wondere wereld van Python. Fijne informatieve dagen, zowel online als offline.

Na de dagen over de tool is het tijd voor de eindcase.

Een individuele case waarin alles van de afgelopen weken samen komt. Ze doen individueel een intake, achterhalen daarmee de belangrijkste vragen en halen uit de data de antwoorden. Dit alles wordt samengevat in een presentatie op vrijdag. Een eindcase en mooie afsluiter van een intensieve periode. De resultaten mogen er zeker zijn, ze hebben het allemaal goed volbracht.

Gefeliciteerd aan alle deelnemers!

We sluiten de vrijdag af met de diploma uitreiking. Uiteraard anders dan andere uitreikingen. Er werd geen hand gegeven bij de felicitatie, de borrel was wat kleiner en de groepsfoto moest wat creatiever aangepakt worden, maar zeker niet minder gezellig!

Deze kandidaten zijn er helemaal klaar voor om als data professional te starten en ze kunnen niet wachten om te starten bij een mooie organisatie! Nieuwsgierig welke talenten we klaar hebben staan? Hou de video’s op onze socials in de gaten, of plan een kennismakingsgesprek in via Fleur.

Meer informatie

Ben je een starter en wil je meer lezen over het Talent Program, klik dan op onderstaande knop voor meer informatie. Wil je direct contact? Bel of mail Fleur! Bekijk haar contactgegevens hieronder.

Ben jij op zoek naar een junior om je team te versterken? Neem dan contact op met Elmira via 06 15 34 46 04 / recruitment@cmotions.nl of klik op onderstaande knop voor meer informatie. Onze kandidaten zijn klaar voor hun eerste carrièrestap!

Fleur Miltenburg
Talent Program Coördinator
+31 6 55 89 74 63
f.miltenburg@cmotions.nl