Recruitment bij Cmotions: pionierschap en autonomie

12 januari 2023
Artikel geschreven door Hilde Bos

Recruitment bij Cmotions; hoe wordt dat ingevuld? Wij gingen in gesprek met onze Senior Corporate Recruiter, Dexter van der Swaluw, en stelde hem een aantal vragen.

Wat doe je bij Cmotions?

Bij Cmotions houd ik mij primair bezig met de werving & selectie van nieuwe consultants voor de organisatie. Daarnaast doe ik hetzelfde voor de invulling  voor ons halfjaarlijks Talent Program. Een erg leuke en waardevolle baan, omdat ik dagelijks in staat ben om mensen te helpen met het zetten van een relevante volgende stap in een loopbaan.

Recruitment doen we binnen Cmotions samen. Iedereen die bij de organisatie werkt, voelt zich verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe collega’s. En iedereen doet dit op een eigen manier. Met de ene collega voer je een sollicitatiegesprek, met de andere collega sta je op een studiebeurs of neem je een ervaringsverhaal af voor marketing doeleinden. Genoeg variatie dus.

Door de onderlinge betrokkenheid voel je je als recruiter echt onderdeel van de organisatie en vertel je kandidaten ook een eerlijk en volledig verhaal. Iedereen binnen Cmotions is bereid om zijn/haar input te leveren. Dit typeert voor mij ook de cultuur van Cmotions, namelijk toegewijd, nuchter, professioneel en betrokken.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk is om dagelijks mensen te helpen bij een stukje reflectie op de loopbaan. Aan de ene kant ben je als recruiter bij Cmotions kritisch als het gaat om de match met de organisatie, aan de andere kant probeer je mensen een spiegel voor te houden en zich (meer) bewust te maken van hun drijfveren en talenten. Om die reden is het ook niet erg als in een gesprek duidelijk wordt dat er onvoldoende een match is met Cmotions. Zeker omdat wij regelmatig kandidaten spreken met een afwijkend CV en juist die mensen de kans willen geven hun oriëntatie naar/binnen een data loopbaan samen met ons te creëren.

Bij Cmotions ervaar ik daarom ook de ruimte om kwaliteit in mijn werk aan te brengen. Al zijn we op recruitment vlak ambitieus, kwaliteit gaat te allen tijde voor op kwantiteit.

Waarom heb jij gekozen voor Cmotions?

De reden dat ik uiteindelijk voor Cmotions heb gekozen is door de herhaaldelijke goede ervaringen in gesprekken. In elk gesprek werd ook ingezoomd op de mens Dexter en hoe ik in mijn werk invloed wilde hebben op de mensen en organisatie van Cmotions. Zo kwamen we erachter dat ik het leuk vind om in mijn werk te pionieren. Aangezien recruitment binnen Cmotions opgebouwd moest worden, en ik hier mijn eigen visie voor mocht ontwikkelen, was dat voor mij een belangrijke reden. Maar niet minder belangrijk was dat ik bij Cmotions het gevoel had te maken te hebben met mensen die niet op zoek zijn naar een eenheidsworst, maar naar mensen die durven zichzelf te zijn, zowel persoonlijk als professioneel, en met een eigen visie. Met deze specifieke benadering stond ik na mijn start al snel in mijn kracht en had ik het gevoel dat ik ook een positieve invloed op de organisatie wilde én daadwerkelijk kon hebben.

Kan je doorgroeien bij Cmotions?

In augustus 2021 ben ik begonnen als uitvoerend recruiter. Cmotions heeft mij de kans gegeven om steeds meer richting mijn ambitie te bewegen, naar strategisch recruitment en campus recruitment. Wanneer je eigen ideeën hebt, kan je binnen Cmotions ook je eigen kansen creëren. Het succes van je loopbaan bij Cmotions bepaal je daarom ook voor een groot deel zelf. Cmotions denkt dan altijd graag met je mee om in de richting van jouw ambitie te bewegen.

Kan je flexibel werken?

Binnen Cmotions is er veel vertrouwen in elkaar en geloven we in elkaars professionaliteit. Dat houdt ook in dat je de ruimte krijgt om je werkdagen zelf in te delen en te bepalen waar je je werkzaamheden uitvoert.  Als recruiter kan je thuiswerken en je privé-werk balans goed organiseren. Wel vinden we het belangrijk om geregeld tijd samen door te brengen. Vooral als het gaat om strategische samenwerking is het fijn als je regelmatig in dezelfde ruimte bent om ideeën uit te wisselen.

Daarnaast wordt er maandelijks een leuke activiteit georganiseerd om elkaar ook buiten werktijden te treffen en is er op vrijdagmiddag genoeg gelegenheid voor een borrel. Het lol hebben en lachen met elkaar vinden wij net zo belangrijk en versterkt ook het gevoel van ontspanning binnen werktijden.

Cmotions zoekt nog een recruiter! Kom jij ons team versterken? Bekijk de vacature via onderstaande knop, of benader Dexter direct via +31 6 82 06 27 82 en d.van.der.swaluw@cmotions.nl.