Cmotions Recruitment Interview Joan Chan

Interview met Joan Chan

21 januari 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant
Joan Chan - interview

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Joan, Team Manager Data Analytics & Research bij RTL Nederland. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat RTL datagericht kan werken en op basis daarvan belangrijke beslissingen kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan analyse van kijkersdoelgroepen en TV programmeringen. En als ik niet met data bezig ben dan vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te fotograferen, op de yogamat te staan en geregeld een film of een serie te kijken.

Waarom heb jij ooit ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Na afronding van mijn Master Marketing Management in Tilburg in 2013, realiseerde ik me dat ik breed en generalistisch opgeleid was. Niks mis mee maar ik had wel de behoefte om me verder te specialiseren en Data & Analytics triggerde mij altijd al. Via via kwam ik in aanraking met Cmotions en dat klikte meteen. Toen heb ik heel bewust gekozen voor het Talent Program.

Wat heeft het je gebracht en waar sta je nu?

Ik durf wel te zeggen dat het Talent Program van Cmotions de kickstarter van mijn carrière is geweest! Het heeft me in korte tijd veel extra kennis en vaardigheden opgeleverd, zowel wat betreft hard- als softskills. Waardoor ik op dat moment een starter+ met extra specialisatie was en veel sterker de arbeidsmarkt in ging.

Vanaf mijn eerste baan heb ik een groeipad doorgemaakt waarin ik mezelf ontdekt heb en inmiddels goed weet wat ik wel en niet wil en waar ik sterk in ben. En daar heeft het Program zeker aan bijgedragen. Ik heb in mijn carrière tot nu toe een aantal serieuze stappen kunnen maken wat mij gebracht heeft tot mijn huidige rol als Team Manager bij RTL Nederland. Een mooi bedrijf waar ik elke dag vol passie bezig mag zijn met data, analytics en research.

Waarom raad je iedereen ons Program aan?

Ik kan dit nogmaals het beste omschrijven als ‘je bent meteen een starter+ met een voorsprong’. Je bent nog beter voorbereid en hebt meer skills bij je start in de arbeidsmarkt. Waardoor je sterker in je schoenen staat en je kansen verhoogt. Daarnaast werk je tijdens het Program nauw samen met andere data professionals en kan je direct sparren en leren van elkaar. Dat vind ik ook een meerwaarde. Eén van deze professionals is zelfs jaren later nog steeds een vriendin.

Wat is je beste advies voor elk startend data & analytics talent?

Veel mensen denken waarschijnlijk snel ‘je moet extreem van cijfers houden’ of ‘een echte bèta zijn’. Dat is fijn maar in mijn ogen niet voldoende. Als je een rol hebt waarin je dagelijks met de business samenwerkt en zij beslissing nemen op basis van jouw advies, dan zijn je softskills zéker zo belangrijk. Denk aan communiceren, relatiemanagement, presenteren en adviseren. Mijn advies: focus je niet alleen op de cijfers en je technische skills maar vooral ook op je softskills. Dat gaat je zéker helpen en maakt je een meer allround en succesvol data professional!