Interview met Wouter Wester

2 februari 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Wouter, 38 jaar, en woon in Breda samen met mijn vrouw Manon en mijn drie zoontjes. Ik ben Manager Marketing Intelligence bij CZ en daar soort van bewust terechtgekomen. Zorg zit namelijk in mijn familie en ik wilde erg graag met data in de zorg gaan werken. Ik stuur nu een professioneel team van data analisten, scientists en marktonderzoekers aan en samen mogen wij ervoor zorgen dat CZ steeds meer datagedreven gaat opereren. Onze analyses en adviezen zijn een belangrijke factor in de besluitvorming binnen de organisatie en dat is een verantwoordelijkheid die we maar al te graag aangaan!

En als ik niet werk of met mijn gezin bezig ben, dan vind je mij in mijn vrije tijd op de squashbaan en vooral veel buiten. Op een racefiets of mountainbike en op de ski’s tijdens wintersport.

Waarom heb jij ooit ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Na afronding van mijn Master met specialisatie Marketing Research in Tilburg, had ik het gevoel best wat geleerd te hebben op het gebied van methodieken en theorie. Toch kwam ik er tijdens mijn afstuderen bij CZ al snel achter dat data en de praktijk toch wel wat anders was. Ik ben toen bewust gaan zoeken naar een manier om mij eerst nog verder te specialiseren en vooral te bekwamen op het gebied van consultancy skills en hardskills zoals programmeren, queries (SQL, SAS). Toen kwam ik het Cmotions Talent Program tegen en dat was precies de juiste mix die ik zocht.

Wat heeft het je gebracht en waar sta je nu?

Het Program heeft mijn carrière echt een vliegende start gegeven. Meer ervaring op zowel softskills zoals consultancy & advies en ook hardskills richting programmeren & tooling. Wat ik daarnaast super waardevol vond, is het feit dat de mensen van Cmotions en m’n mede Talent Programmers serieus met me meedachten welke rol en welk soort bedrijf goed bij me zouden passen. Daardoor kreeg ik snel duidelijkheid en hebben ze me goed geholpen om mijn carrière met de juiste focus op te starten en op te bouwen tot waar ik nu ben als Manager bij een gerenommeerde zorgorganisatie!

Waarom raad je iedereen ons Program aan?

Voor mij is er niks mooiers dan een periode van leren en experimenteren om met een goed gevulde rugzak je carrière vorm te geven. Het liefst zo veel en zo lang mogelijk. Het Talent Program is een significante aanvulling op je opleiding, maakt het gat tussen theorie en de arbeidsmarkt kleiner en dus je kansen direct groter! En het maakt je sterker als persoon. Wat ik daarnaast een meerwaarde vind, is het feit dat je ook naderhand in je werkende leven terug kan vallen op Cmotions en je mede TP’ers. Een vakinhoudelijk netwerk for life om mee te sparren en van te blijven leren.

Wat is je beste advies voor elk startend data & analytics talent?

Dan gooi ik er eerst een stelling in want ‘blind vertrouwen op alleen data kan best eenzijdig en soms zelfs link zijn.’ Ik zal dit verder uitleggen. Data analyse is zeer waardevol, niet te onderschatten en geeft richting en houvast. Maar in de praktijk kom je zoveel onzekere factoren en aannames tegen dat je ook vooral op je intuïtie moet vertrouwen. Ratio is uiteraard nodig maar luister ook naar je onderbuikgevoel. Combineer deze twee en blijf je intuïtie gebruiken om je data analyse constant te challengen!