Interview Tobias van Emst

Interview met Tobias

12 mei 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Tobias van Emst, 22 jaar en kom uit Den Haag. In 2016 ben ik begonnen met mijn bachelor Econometrie & Operationele Research aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en deze heb ik in 3 jaar afgerond. Daarna heb ik ook nog een Master Business Analytics and Quantitative Marketing behaald. Tijdens mijn studie heb ik een stage gedaan bij Winkelstraat.nl als Data Analist. Hier hield ik me bezig met het bepalen van klantwaardes d.m.v. analyses, het bouwen van dashboards en het optimaliseren van de website. Mijn eerste (E-commerce) werkervaring heb ik dus ook al opgedaan.

Privé hou ik erg van sporten en ben ik 5 dagen per week op het voetbalveld te vinden om zelf te trainen of om een jeugdteam te coachen.

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Na mijn studie wist ik nog niet precies welke richting het ging worden. Ik wist wél dat ik iets met data wilde gaan doen. En precies op dat moment werd ik benaderd door Cmotions en werd ’t snel duidelijk. Over timing gesproken! Het Talent Program heeft mij alle mogelijkheden omtrent datagedreven werken laten zien. Naast de extra dosis kennis die je opbouwt, krijg je ook de kans om serieus aan je softskills te werken. Aangezien daar tijdens mijn studie iets minder nadruk op lag, was dit precies wat ik nodig had om mezelf te verbreden en een mooie springplank te creëren voor mijn start op de arbeidsmarkt.

Wat heeft het je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Program aan?

Zoals ik aangaf, was er weinig focus op softskills tijdens mijn studie. Onderdelen van ’t program zoals overtuigend presenteren en een heldere intake houden met een stakeholder gaan mij zeker helpen in de toekomst. Verder heb ik via real-life business cases geleerd hoe je theorie kunt omzetten in praktische aspecten zoals analyses gericht op actuele onderwerpen en modellen bouwen en interpreteren. Daarnaast weet ik nu mijn bevindingen en advies ook krachtig over te brengen en dat is heel waardevol.

Ik raad ‘t Talent Program aan alle net afgestudeerden aan. Het brengt je veel kennis over datagedreven werken en een goed beeld van wat je kan verwachten in het bedrijfsleven. Daarnaast heeft Cmotions een groot netwerk en een open en relaxte sfeer. En leuke trainers die zelf consultant bij Cmotions zijn waardoor je een waarheidsgetrouw beeld krijgt door hun praktijkervaringen bij diverse bedrijven. Zij zijn vanaf nu mijn vraagbaak waar ik op terug kan vallen tijdens mijn carrière.

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Ik vind het programmeren van voorspelmodellen met Python en R enorm interessant. Neem bijvoorbeeld het onderwerp klantwaardes bepalen. Het geeft mij echt een kick als ik op basis van historische data het toekomstige gedrag van klanten kan voorspellen. Je mag mij dus zeker wakker maken voor het oplossen van complexe vraagstukken op basis van data.

En als ik even niet met data bezig ben dan besteed ik mijn vrije tijd graag aan sporten en reizen. Niks mooiers dan me even uitleven op ’t sportveld of allerlei nieuwe plekken ontdekken in binnen- en buitenland. Die nieuwsgierigheid komt ook weer terug in mijn werk, het feit dat ik graag antwoorden en inzichten op complexe vraagstukken wil ontdekken.

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Ik hoop op een informele werkomgeving waar ik gemakkelijk met verschillende afdelingen op alle niveau’s kan sparren. Bij voorkeur dus een niet te hiërarchische organisatie. Daarnaast denk ik altijd … als team kom je vaak nog verder dan alleen. Daarom past een teamsport zoals voetbal ook bij mij. En als er met collega’s op de duur ook vriendschappen zouden ontstaan dan vind ik dat alleen maar een meerwaarde. Verder verwacht ik uiteraard dat mijn toekomstige werkgever mogelijkheden biedt om mezelf te blijven ontwikkelen en door te kunnen groeien.

Als een werkgever mij dit kan bieden dan neem ik sterke theoretische kennis en goede analytische skills met me mee. Verder zal je mij ervaren als een sociaal en extravert type en een collega die het beste fungeert binnen een team, maar als het nodig is ook alleen zijn mannetje staat. Ik zoek bewust connectie met mijn collega’s, heb een gezonde nieuwsgierigheid en ben sterk gericht op optimalisatie. Ik denk dat ik het beste tot mijn recht kom in een iets meer technische rol als Data Analist of startend Data Scientist. Dat laatste wil ik ook graag in doorgroeien. En wat betreft branches is mijn interesse breed maar als ik er een paar mag noemen dan zijn ze sterk klantgericht zoals bijvoorbeeld E-commerce, Retail of de Reisbranche. I’m ready en heel benieuwd waar ik binnenkort met data aan de slag mag!

Zoek jij een young professional en spreekt Tobias jou aan?

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.