Interview met Rick

26 april 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Rick, 22 jaar en ik heb gestudeerd in Groningen. Ik heb eerst een bachelor Bedrijfskunde afgerond en daarna een master Marketing Intelligence. Ik woon nu in Lemmer maar verhuis zeker voor de juiste baan. Tijdens mijn opleidingen heb ik ook meerdere stages gelopen waar ik verschillende vraagstukken heb getackeld op marketing en data gebied. Denk bijvoorbeeld aan een onderzoek voor een online retailer naar welke factoren consumenten bewegen om iets retour te sturen.

In mijn vrije tijd ben ik fanatiek te vinden in de sportschool, ben ik voetballiefhebber en spreek ik graag met vrienden af om naar festivals te gaan.

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Cmotions is een datagedreven adviesbureau met een sterke marketing component en dat is precies het gebied waarin ik mezelf wil ontwikkelen en werkzaam wil zijn. Ik solliciteerde op een vacature voor consultant bij CMotions en toen kwamen we er eigenlijk al snel op uit dat het Program de beste start zou zijn. Ik kreeg vanaf het eerste gesprek meteen een goed gevoel bij Cmotions en had het vertrouwen dat dit een goede springplank voor mij zou zijn naar de arbeidsmarkt.

Wat heeft het je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Program aan?

Het programma heeft mij meer inzicht gegeven in de dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen van een data professional. Je maakt met data analyses zaken relevant zodat stakeholders binnen een organisatie beslissingen kunnen nemen. Ik heb geleerd dat het essentieel is om data te linken aan de strategische doelen van een bedrijf. Daarnaast vind ik het een meerwaarde dat het Talent Program, naast hardskills zoals modelleren, analyses en werken met Python en PowerBI, ook is gefocust op softskills zoals gesprekstechnieken en overtuigend presenteren. Ik ben een zeer sociaal persoon en sta graag in contact met mensen, daarom denk ik dat trainingen in gespreksvoering en presenteren van grote waarde zijn. Om deze redenen vind ik dat het programma een goede stap is voor iedereen die aan het begin van zijn carrière staat of zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van data analytics.

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Ik vind het oprecht leuk om mijzelf vast te bijten in een marketing vraagstuk en om te analyseren hoe data daarbij van waarde kan zijn. Ik krijg echt een kick als ik nieuwe inzichten weet te halen uit data die waardevol zijn voor een organisatie. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mijzelf ergens in te verbeteren en nieuwe dingen te leren. Zelfontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel, ik ga geen enkele uitdaging uit de weg en vind het belangrijk dat ik elke dag het gevoel heb dat ik weer gegroeid ben.

En privé mag je me altijd wakker maken voor een héél goed festival, een voetbalwedstrijd van mijn favoriete club of goed Italiaans eten 😉

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Bij mijn toekomstige werkgever hoop ik een uitdagende functie te vinden op het gebied van data analytics, waarbij ik in contact sta met diverse professionals om verschillende inzichten te krijgen. Data modelleren, analyses maken en mijn bevindingen presenteren zijn zaken die je aan mij mag overlaten. Ik denk op dit moment aan een rol als Data Analist, Database Marketeer, Data Scientist of Marketing Intelligence Specialist. Wat ik verder hoop te vinden is een platte bedrijfsstructuur en een open sfeer met ruimte om te experimenteren. Daarnaast vind ik het cruciaal dat ik opleidingsmogelijkheden krijg en met mijn ambitie ook kan doorgroeien. In de toekomst zie ik mezelf wel in een lead rol.

En wat krijgt een werkgever met mij? Een sociaal, stabiel, relativerend en leergierig persoon met een serieuze drive om mezelf en mijn organisatie continu te willen verbeteren. Ik heb door mijn opleidingen en stages geleerd hoe ik bedrijfsinzichten kan koppelen aan een datagedreven aanpak om waardevolle oplossingen te creëren. En met het Talent Program als extra rugzak erbij sta ik klaar om mijn toekomstige werkgever te versterken!