Talent Program Cmotions - interview met Rick

Interview met Rick

7 mei 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Mijn naam is Rick, 25 jaar en ik woon in Ridderkerk. Ik heb een Bachelor Bedrijfskunde en een Master in Marketing Management aan de Universiteit Tilburg op zak. Tijdens mijn studies heb ik stage-ervaring opgedaan als marktonderzoeker en bedrijfsproces optimalisator. Daarnaast heb ik als Content Marketeer gewerkt bij een Document Management Control bedrijf waar ik me bezig hield met offline & online communicatie, content creatie en events.

In mijn vrije tijd hou ik erg van voetballen en koken, reis ik graag de wereld rond en chil ik geregeld met vrienden.

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Ik wist al tijdens mijn studie dat ik de data analytics kant op wilde. Ik merkte wel dat ik nog een stukje diepgang en de schakel met de arbeidsmarkt zocht. Omdat een studiegenoot van mij het Program al had gevolgd en er erg enthousiast over vertelde, besefte ik al snel dat dit de belangrijke schakel ging zijn. Een mooie combi tussen data en marketing, inhoudelijke verbreding en de juiste overbrugging richting mijn volgende carrièrestap. Dit heb ik gevonden in het Program bij Cmotions!

Wat heeft het je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Program aan?

Allereerst door de combinatie van soft- en hardskills. Softskills zoals probleemanalyse, gesprekstechnieken en presenteren waar ik binnen korte tijd sterke vooruitgang in heb geboekt. Dat heeft mij zelfverzekerder en meer overtuigend gemaakt. Aan de andere kant ook hardskills waaronder sterkere toolingkennis zoals met Python en SQL. Daarnaast krijg je zeer waarheidsgetrouwe praktijkcases waar we gezamenlijk mee aan de slag zijn gaan. Cmotions besteed serieuze aandacht aan de mens en regelt alles goed, zowel inhoudelijk als ook zaken zoals thuiswerken.

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Waar ik blij van word? Vakinhoudelijk gezien bijt ik me graag vast in een dataset, doe ik onderzoek en laat ik daar ook mijn analyse op los. Vervolgens is het mijn uitdaging om de resultaten in ‘Jip en Janneke’ taal over te brengen en te presenteren aan de stakeholders binnen een organisatie. Oftewel cijfers laten spreken om inzicht te geven en de juiste beslissingen te maken!

En privé mag je me trouwens zondermeer wakker maken voor een reis naar verre oorden. Niks mooiers om kennis te maken met andere culturen en ook te genieten van exotische keukens. Daar word ik oprecht blij van!

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Een frisse, jonge en ambitieuze organisatie waarin ik mezelf qua kennis kan verbreden en ook qua ambitie kan doorgroeien. En het liefst een hecht team van gelijkgestemden met dezelfde ambitie om van elkaar te leren en gezamenlijk mooie resultaten te bereiken. Als een werkgever mij dat al kan bieden dan hoef ik niet lang na te denken 😉

Met mij krijgt een werkgever iemand met sterke analytische & communicatieve vaardigheden en een positief-kritische mening. Je zult mij verder ervaren als een leergierige en empathische collega. Iemand die graag in teamverband werkt maar als het nodig is ook zeker individueel kan presteren. En voor een potje tafelvoetbal op de werkvloer of sporten buiten werk ben ik altijd te paaien. Ik zie mezelf op dit moment in een rol als Database Marketeer of Data Analist en dan mag er zeker een koppeling met commercie zijn. Op termijn wil ik graag doorgroeien richting Data Science en zal ik een rol als teamlead of manager hoogstwaarschijnlijk niet afslaan. Ik heb er nu al zin in en connect graag met werkgevers die getriggerd zijn door mijn achtergrond en verhaal!

Zoek jij een young professional en spreekt Rick jou aan?

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.