Interview met Nils Rondas

25 mei 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Nils, 27 jaar en woon in Maastricht. Ik heb een Bachelor Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht gevolgd met een minor in Quantitative & Statistical Research. Daarna heb ik ook nog een Master Human Decision Science richting Strategic Marketing afgerond. Naast mijn studies heb ik al de nodige werkervaring opgebouwd. Zo heb ik studenten geholpen bij statistisch onderzoek voor hun thesis en heb ik als docent examentrainingen gegeven in Statistiek & Onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast heb ik als freelance Data Analist bedrijven ondersteund bij het opzetten van medewerkerstevredenheids- & marktonderzoeken en ze geadviseerd bij data analyse.

In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen en fitness en ben ik fanatiek zaalvoetbalkeeper. Daarnaast spreek ik graag met vrienden af om te sporten of een terrasje te pakken.

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Tijdens mijn studie heb ik veel data analyse, marktonderzoek gedaan en ook psychologie gevolgd. Dat vond ik erg interessant maar ik merkte ook dat ik nog niet voldoende specifieke werkervaring had om echt kans te maken op interessante banen. Dat zette mij aan het denken en vrijwel tegelijkertijd werd ik benaderd door Cmotions. Het Talent program sloot erg aan bij mijn interesses en daardoor was de beslissing vrij snel gemaakt. Het was dus een bewuste keuze om meer kennis en ervaring op te doen en met meer persoonlijke kracht en zelfverzekerdheid de arbeidsmarkt in te gaan.

Wat heeft het je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Program aan?

Verbreding in zowel kennis als persoonlijke competenties. Denk hierbij aan tooling skills zoals SQL en Python wat mij verbreed heeft op het vlak van data analyse en modelleren. En persoonlijke skills zoals overtuigend presenteren waardoor ik nog zelfverzekerder en overtuigender ben geworden. Ik stond natuurlijk ook al als docent voor groepen maar dat was toch net anders dan de presentatietechnieken die ik er nu bij heb geleerd. Daarnaast is Cmotions echt een professioneel bureau met een relaxte sfeer waardoor je je snel vertrouwd voelt. De manier waarop we in deze tijd onderwezen werden was heel goed, een fijne combi van online & offline lessen en cases. En ik heb de persoonlijke aandacht en connectie ook erg gewaardeerd.

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Het zit intrinsiek sterk in mij om anderen te willen helpen en dat uitte zich al in mijn werk als docent na mijn studie. Ik word oprecht blij als ik een collega of een organisatie kan helpen om doelen te bereiken. Dat zit voor mij dan in het tackelen van complexe data vraagstukken om vervolgens met goed onderbouwde analyses conclusies te trekken zodat stakeholders daar belangrijke bedrijfsbeslissingen op kunnen maken.

En als ik even niet met data bezig ben dan mogen mijn vrienden mij zéker wakker bellen voor een zaalvoetbalwedstrijd of een weekendje weg. Ik ben een sociaal type en gezelligheidsdier dus veel connecten met mensen zit van nature in mij. En een klein persoonlijk geheimpje, stel dat ik de rest van mijn leven nog maar één ding zou mogen kiezen om te eten dan kom ik mijn bed uit voor Italiaans eten. En dan vooral pizza 😉

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Ik hoop een werkgever te vinden die serieus aandacht besteed aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Een organisatie met een sociale sfeer en een platte structuur dus niet te corporate. Ik wordt blij van goed samenwerken dus ik sta graag samen met mijn collega’s op het podium als we iets bereikt hebben. Daarnaast kom ik het beste tot mijn recht in een werkomgeving waar ik vragen mag stellen, kan onderzoeken, veel ga leren en waarin ik mezelf kan zijn.

Wat krijgt een werkgever dan met mij? Een werknemer met goede analytische skills en een sterk empathisch vermogen. Anderen noemen mij ook wel een ‘likeable’ persoon. Hierdoor connect ik makkelijk en voelen mensen zich snel vertrouwd bij mij. Verder beschouw ik mezelf als communicatief sterk en overtuigend, zeker met het Cmotions Talent Program op zak. Ik sta open voor verschillende mensen en opvattingen en ga graag ergens open in zonder al te veel vooroordeel. Als ik me op mijn gemak voel, dan ben ik wel een verbinder in een groep en zal ik daar aandacht aan besteden. Ik zie mezelf nu in een rol als Data Analist, Database Marketeer of Marktonderzoeker. Graag aan de ‘front-end’ kant waarbij ik in nauw contact sta met stakeholders, mijn bedrijf adviseer en direct impact kan maken op de dagelijkse business. I’m ready to go!

Zoek jij een young professional en spreekt Nils jou aan?

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.