Interview met Wenjie Chen

3 november 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant
Wenjie Chen

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Wenjie, 25 jaar en ik woon in Arnhem. Ik heb een bachelor Communicatie & Informatiewetenschappen (Radboud Universiteit) en een master Human Resource Management (VU in Amsterdam). Na een stage op een HR-afdeling en een baan als intercedente, wilde ik meer de analytische kant op. Dat heb ik helemaal gevonden in data! Als ik niet met werk bezig ben, ontspan ik met lange wandelingen, bakken en het uitproberen van nieuwe recepten. Ik vind het ook gaaf om vreemde talen te leren. Ik heb Frans geleerd, wat Koreaans en Chinees. Inmiddels is het een beetje weggezakt, maar dat ga ik weer oppakken! 

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Na mijn stage en eerste baan wist ik niet precies wat ik wilde doen. Communicatie en HR interesseren me absoluut, maar ik wil me meer ontwikkelen in een minder operationele rol. Toen het Cmotions Talent Program op mijn pad kwam, voelde dat als een kans om in de wereld van data science te stappen. Data is complex en zet je aan het denken. Voor mij is het een ander vakgebied, toch vond ik wiskunde altijd al interessant en had ik juist behoefte aan meer uitdaging. In het Talent Program komen twee dingen heel mooi samen: nieuwe hard skills leren en een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt. 

Wat heeft het Talent Program je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Talent Program aan?

In relatief korte tijd heb ik zóveel nieuwe kennis opgedaan. Veel theorie, maar ook praktijk door te werken met programma’s als SQL, Python en Power BI. Eenvoudig is het niet per se, maar je wordt goed begeleid en de sfeer onderling is heel prettig. We kunnen bij elkaar terecht en elkaar alles vragen. Als je van de universiteit komt heb je al veel in huis, maar de stap naar het werkveld blijft groot. Het Talent Program overbrugt dat. Ik merk dat ik nu een sterke basis heb en met een goedgevulde rugzak het bedrijfsleven in kan. Ook als je nog niet precies weet wat je wilt, maar jezelf wel wilt ontwikkelen op hard en soft skills, raad ik het program zeker aan. 

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Ik vind het super interessant om van iets abstracts iets concreets te maken. Dat je uit data inzichten haalt waar je vervolgens een marketingactie op verzint. Marketing vind ik gaaf omdat ik er mijn creativiteit in kwijt kan. Bijvoorbeeld door klantgroepen en persona’s te creëren. Maar ik zie mezelf uiteindelijk ook werken met data science voorspelmodellen en machine learning. Dat laatste is wat complexer, dus daar wil ik eerst nog wat meer ervaring in opdoen. En privé? Dan mag je me altijd wakker maken voor een mooie reis naar het buitenland. Het liefst naar een ander continent zoals Azië of Zuid-Amerika. Een plek waar het totaal anders is dan je kent. Dat verbreedt echt je horizon! 

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Ik zou graag voor een internationaal en commercieel bedrijf werken. Daarnaast vind ik het mooi als een organisatie oog heeft voor goede doelen. Ik zie mezelf wel in de rol van Data Analist of Database Marketeer in de retail, mode of creatieve sector. Maar eigenlijk sta ik overal voor open. Ik vind het vooral belangrijk dat ik terecht kom in een divers en hecht team, binnen een dynamische organisatie. Waar aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en je gestimuleerd wordt om je eigen inbreng en ideeën te delen. Met mij krijg je dan een leergierige collega die altijd openstaat voor verbetering. Of dat nu voor mezelf, het team of bedrijfsresultaten geldt. Ik krijg vaak terug dat ik goed luister en eerlijk en transparant communiceer. Als ik andere mensen kan helpen en zo kan bijdragen aan de goede sfeer binnen een team, ben ik op mijn best! 

Zoek jij een young professional en spreekt Wenjie jou aan? Vul onderstaand contactformulier in of neem direct contact op met Stefan van Rumpt via s.v.rumpt@cmotions.nl of 06 46 99 32 72.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.