vrouw kijkt naar toekomst

Interview met Eline Koedijk

7 december 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Eline, 28 jaar, Data Specialist bij ABN AMRO. Ik werk in een e-commerce team waarin ik samen met Data Marketeers en Communicatiespecialisten campagnes bouw. Mijn werkzaamheden zijn heel divers; van data selecteren tot evalueren en visualiseren van campagnes en inzichten uit data analyses. Zo zorgden mijn team en ik ervoor dat meer klanten van Als ik niet aan het werk ben, ga ik graag hardlopen of wielrennen. Ik ben gek op live concerten en geniet enorm van vakanties en weekendjes weg. Het liefst ben ik in de bergen.

Waarom heb jij ooit ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Ik heb Psychologie gestudeerd en een onderzoeksmaster in Cognitieve Neuropsychologie. Toch had ik een andere carrière voor ogen dan psycholoog of PhD’er. Na mijn studies ben ik gaan rondvragen in mijn vriendenkring en netwerk en kwam ik uit bij Cmotions. Ik was altijd al geïnteresseerd in data en werkte er ook mee tijdens mijn master. Het gesprek met Cmotions gaf vervolgens zoveel vertrouwen dat ik voor het Talent Program koos. De kans om uit te zoeken wat bij je past en vanuit rust jezelf ontwikkelen voordat je het bedrijfsleven inrolt, sprak mij enorm aan. Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik die stap heb gezet. Het programma was heel interessant, ik vloog er doorheen en vond het oprecht jammer toen het klaar was.

Wat heeft het je gebracht en waar sta je nu?

Overduidelijk dus een supermooie baan bij ABN AMRO! Direct na het program kon ik aan de slag, inmiddels werk ik er nu anderhalf jaar. Zonder het Talent Program had ik waarschijnlijk niet gesolliciteerd op deze functie. Want naast hard- en softskills heeft ‘t me zóveel zelfvertrouwen gegeven. Als een extra duwtje in de rug om met een goed gevoel te beginnen. Van collega’s kreeg ik ook terug dat het inwerken soepel en snel ging. Bovendien komen de softskills – goed luisteren, uitvragen, feedback geven – me nog elke dag van pas. Ik werk in een fijn team en vind ABN AMRO een supergoede werkgever met veel doorgroeimogelijkheden. Ik heb al een enorme ontwikkeling doorgemaakt en ben nog lang niet uitgeleerd!

Waarom raad je iedereen ons Talent Program aan?

Als je nog niet weet wat je wilt doen op het gebied van data en je in korte tijd veel wilt leren, is het Talent Program een grote plus. Intens is het zeker, maar het vloog ook voorbij. Elke week voelde alsof ik een maand aan nieuwe skills had geleerd. De snelle leercurve en feedback houden je scherp. Bovendien is het verrassend hoe goed het Talent Program aansluit bij de praktijk. Zo werk ik dagelijks met tooling als Python, SQL, SAS en Power BI. Aan wie ik het programma zeker kan aanraden? Aan iemand die niet schrikt van cijfertjes, maar vooral ook blij wordt van data visualiseren en het kunnen overbrengen van een verhaal. Een ding is zeker: na het Talent Program ga je met een zeker gevoel een sollicitatiegesprek en het werkveld in!  

Wat is je beste advies voor elk startend data & analytics talent?

Focus je niet alleen op hardskills, maar werk ook aan je softskills. Want je kunt nog zo’n sterke analyse maken. Als je niet goed luistert naar de hulpvraag of je verhaal niet kan overbrengen, bereik je nooit het gewenste resultaat. Dit overkomt elke Data Specialist wel een keer. Jij zit nu eenmaal in de materie, het aan een ander uitleggen kan uitdagend zijn. Dat is juist leerzaam. Nog een belangrijke tip: laat je niet leiden door het mogelijke beeld wat je van branches en bedrijven hebt. Eerlijk, ik vond de bank als werkgever maar stoffig. Maar de werkelijkheid is totaal anders! ABN AMRO is hartstikke up-to-date en datagedreven en ik werk in een jong en gezellig team. Dus sluit niets uit, ga met een open blik het gesprek aan en laat je verrassen!

Heeft dit verhaal jouw interesse gewekt en ben je nieuwsgierig naar de nog beschikbare Talent Program kandidaten, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wil je direct contact? Mail of bel dan met Stefan van Rumpt, s.v.rumpt@cmotions.nl, 06 46 99 32 72.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.