Interview met Eline Berendts

10 november 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant
Eline Berendts_reeds geplaatst

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Eline, 26 jaar, en mijn thuishaven is Rotterdam. Na mijn bachelor International Business in Maastricht heb ik een jaar op de HR-afdeling gewerkt van een groot e-commerce bedrijf. Dat paste me niet helemaal en omdat ik de behoefte voelde om verder te leren, besloot ik om door te studeren. In Rotterdam heb ik twee masters afgerond: Business Information Management en Global Business & Sustainability. Ik ben gek op reizen, waterpolo, zwemmen en quality time met vrienden. En ik wandel graag, het liefst zonder te bedenken waar ik precies naartoe ga. Ik vind de weg vanzelf wel weer terug! 

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Ik wist dat ik wilde werken met data en analytics. Data vind ik heel fascinerend, je kunt er zóveel waardevols uit halen. Een sterke basis had ik al dankzij mijn studies, de werkervaring miste ik nog. Het Cmotions Talent Program zag ik daarom als een mooi vervolg. Als een brug tussen de universiteit en de praktijk. De kennis, informele sfeer en de klik met de mensen van Cmotions – van recruiter tot trainers – voelde zo goed dat ik volmondig ‘ja’ heb gezegd! 

Wat heeft het Talent Program je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Talent Program aan?

Op de universiteit leer je de basisprincipes, maar ook programma’s die je in de praktijk niet altijd gebruikt. Bij Cmotions werk je met Python, Power BI en SQL: tools waar je wél direct mee aan de slag kunt in het werkveld. Naast praktische kennis ontwikkel je ook waardevolle soft skills. Van presentatievaardigheden en gesprekstechnieken tot omgaan met feedback. En samen leren werkt voor mij fijn. Iedereen helpt elkaar en gunt het de ander. Pluspunt aan het programma vind ik de aandacht voor carrièremogelijkheden. De trainers van Cmotions hebben allemaal hun eigen expertise en zijn altijd bereid om je daarover te vertellen. Dat geeft ontzettend veel inzicht. 

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Ik houd van feitelijke informatie en vind het gaaf om inzichten uit data op een toegankelijke manier te vertalen naar stakeholders. Stakeholdermanagement lijkt me daarom interessant. Ik denk ook graag mee over de vervolgstappen. Want een aanbeveling doen is leuk, maar hoe werkt het in de praktijk? Wat zijn de belangrijkste doelen en hoe handel je daarnaar? Ik word gelukkig als ik uitgedaagd word, veel kan leren en genoeg afwisseling heb. In mijn vrije tijd, als het straks weer makkelijker is, wil ik graag nog wat meer van de wereld zien. Vooral Aziatische landen zijn mijn favoriet. Ik ben gek op de cultuur en het heerlijke eten!

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Ik zie mezelf wel in de rol van Data Analist of Database Marketeer. Dat kan zeker in een commerciële richting, zolang de organisatie maar purpose driven is. Ik vind het belangrijk dat een bedrijf iets bijdraagt aan de wereld. Bijvoorbeeld met een duurzaam product, door mensen in hun kracht te zetten of zich hard te maken voor een goed doel. Als er een open cultuur heerst met korte lijnen waar je als werknemer empowered wordt, heb je mijn volledige enthousiasme! 

Wat je dan met mij krijgt? Een Data Specialist die zich goed kan verplaatsen in een opdrachtgever en op een heldere manier de vertaalslag maakt naar de business. Ik houd makkelijk overzicht, verlies doelen niet uit het oog en bijt me ergens in vast totdat ik de oplossing gevonden heb. Niet alleen omdat het de opdracht is, maar juist ook omdat ik het zo interessant vind en impact wil maken! 

Heeft dit verhaal jouw interesse gewekt en ben je nieuwsgierig naar de nog beschikbare Talent Program kandidaten, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wil je direct contact? Mail of bel dan met Stefan van Rumpt, s.v.rumpt@cmotions.nl, 06 46 99 32 72.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.