Interview met Anne-Wil IJzelenberg

11 januari 2022
Artikel geschreven door
Anne-Wil IJzelenberg

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Anne-Wil, 32 jaar en woon samen met Daniël in Oegstgeest. Ooit begonnen als deelnemer van het Talent Program, nu alweer een tijdje Consultant & Manager Talent Management bij Cmotions. Ik ben eindverantwoordelijk voor het Talent Program en andere opleidingen die wij vanuit Cmotions en voor onze klanten verzorgen. Ook geef ik trainingen binnen het Talent Program of incompany bij klanten. Daarnaast ben ik betrokken bij inhoudelijke opdrachten voor verschillende opdrachtgevers van Cmotions. Naast deze mooie, veelzijdige functie stop ik veel van mijn vrije uurtjes in voetbal en pilates. Ik geniet ook van borrelen en etentjes met vrienden en familie. 

Waarom heb jij ooit ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Dat was in 2014, inmiddels werk ik zes jaar bij Cmotions. Na mijn studie Corporate Communication & New Media aan de VU in Amsterdam vond ik het lastig om een baan te vinden. Bedrijven waren wel geïnteresseerd in mijn achtergrond, maar ik miste werkervaring. Ook twijfelde ik of ik de communicatiehoek in wilde. Het Talent Program – in die tijd heette het nog Masterclass – was precies de brug die ik zocht om me te oriënteren en ervaring op te doen. Tijdens de training was er zo’n wederzijdse klik met de consultants dat we in gesprek zijn gegaan. Ik werd heel enthousiast over het Consultancy vak en op dag één na het Program ben ik aan de slag gegaan bij Cmotions zelf. Ik mocht gelijk starten bij opdrachtgever KPN als Database Marketeer en Consultant. 

Wat heeft het je gebracht en waar sta je nu?

Allereerst ontzettend veel kennis van verschillende branches en bedrijven. Als Cmotions Consultant heb ik de afgelopen jaren bij zóveel organisaties ervaring opgedaan. Van ING en Bol.com tot Primera en CZ om er een paar te noemen. Inmiddels mag ik nu anderen leren wat ik heb geleerd over data. Dat het niet alleen gaat om belangrijke hardskills, maar juist ook om softskills. Het mooiste aan mijn vak vind ik mensen enthousiasmeren voor data. En om bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Ik voel elke keer trots als ik de kandidaten in korte tijd zó zie groeien. Toen ik deelnam aan het Talent Program bestond het uit opzichzelfstaande trainingen. In de loop der jaren hebben we het programma sterk verbeterd. Nu vormt het één logisch geheel en leiden we deelnemers in zeven weken op als volwaardig, startend Data Specialist. 

Wat maakt het Talent Program zo waardevol?

Het Talent Program is een afspiegeling van de praktijk. Een serieuze voorbereiding op wat je straks te wachten staat. Doordat je samenwerkt met andere talenten, leer je met elkaar en ontwikkel je jezelf in een veilige omgeving. Bovendien beschikt Cmotions over een groot netwerk waar je als kandidaat van profiteert. We kijken niet alleen naar wat iemand op papier kan, maar ook naar de persoonlijkheid. Daardoor zien we beter of er een match is met de bedrijven waarmee we samenwerken. Dat is waardevol voor de kandidaat én de klant. Natuurlijk spreek ik een beetje vanuit eigen parochie, maar ik krijg ook veel positiefs terug van oud-kandidaten en opdrachtgevers. Bijvoorbeeld dat TP-ers vaker een vliegende start maken in vergelijking tot andere junioren. Kandidaten weten wat er van ze verwacht wordt omdat ze al zijn klaargestoomd voor hun eerste rol als Data Analist, Data Scientist of Data Marketeer. Zo zijn onze TP-ers al uitgevlogen naar mooie opdrachtgevers zoals ABN AMRO, Rabobank, ICI PARIS XL, RTL, KRO-NCRV en het Nationaal MS Fonds.

Wat is je beste advies voor elk startend data & analytics talent?

Mijn korte antwoord: het Talent Program volgen! Maar of je hier nu wel of niet voor kiest: data wordt sowieso steeds belangrijker. Het is echt dé baan van de toekomst. Staar je ook niet blind op je achtergrond. Als je enthousiast wordt van data, leergierig bent en fouten durft te maken – want dat gaat gebeuren en daar leer je van – ga er dan voor! De ontwikkelingen op het gebied van data gaan razendsnel. Dus blijf leren en jezelf verrijken. Houd een open blik en pin jezelf niet vast op wat je al weet. Volg innovaties in de markt, lees interessante artikelen en woon sessies bij. Dat zijn volgens mij de ingrediënten voor een succesvolle data & analytics carrière én een inspirerend werkleven! 

Afsluiter: In maart start weer een nieuwe Cmotions program. Alvast aanmelden?

Heeft dit verhaal jouw interesse gewekt en ben je nieuwsgierig naar de nog beschikbare Talent Program kandidaten, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wil je direct contact? Mail of bel dan met Stefan van Rumpt, s.v.rumpt@cmotions.nl, 06 46 99 32 72.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.