Talent Program Cmotions

Interview met Koen Leijsten

19 april 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Mijn naam is Koen, 25 jaar oud en ik woon in Helden. Na het afronden van mijn Master Marketing Management aan de Universiteit Tilburg heb ik al mijn eerste werkervaring opgedaan als business analist bij multinational Smurfit Kappa. Gaandeweg werd mij steeds duidelijker dat analytisch werken met data mijn passie en richting is.

In mijn vrije tijd speel ik gitaar, doe ik aan fitness en hardlopen en spreek ik (normaal gesproken) graag af met vrienden voor een terrasje.

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Ik merkte tijdens mijn studie en door mijn eerste baan als business analist dat ik mezelf nog meer wilde specialiseren en verbeteren in datagedreven werken. Via een oud-kandidaat van het Talent Program in mijn netwerk én een oud studiegenoot hoorde ik zeer positieve verhalen over Cmotions. Na persoonlijk contact was snel duidelijk dat dit Program de stap was die ik zocht.

Wat heeft het je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Program aan?

Tijdens het intensieve programma hebben we zowel onze technische skills (SQL, PowerBI en Python) als ook onze softskills (presenteren en adviseren) naar een hoger level getild. En door de diversiteit aan onderwerpen en cases kom je er ook snel achter waar je interesses daadwerkelijk liggen. Het Talent Program is een waarheidsgetrouwe simulatie van de echte data wereld. Het geeft mij een complete skillset om goed beslagen ten ijs aan de slag te gaan als data specialist in mijn volgende baan.

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Als ik privé iets zou moeten noemen dan is ‘t wel live muziek en concerten & festivals. Iets wat in deze tijd even niet kan en waar ik weer erg naar uitkijk! Werkgerelateerd is dat het toevoegen van waarde aan de hand van data. Ik vind het ontzettend mooi als ik door mijn analyses een directe bijdrage kan leveren aan de doelen van een organisatie. Daarbij is het een uitdaging om het onderbuikgevoel, wat er vaak al is, te valideren met data analyses. Datagedreven werken geeft zoveel mogelijkheden die een reële impact kunnen hebben. Het prepareren van data, uitvoeren van data analyses, optimaliseren van modellen en het geven van advies zijn dan ook zaken waar ik erg enthousiast van word. Ik zie mezelf nu in een rol als Data Analist of Database Marketeer en uiteindelijk doorgroeien naar een senior rol of verder specialiseren richting data science.

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Een informele werksfeer met voldoende uitdaging zodat ik met drive en plezier naar mijn werk ga. Ik zoek een werkgever waar goede doorgroeimogelijkheden zijn om mezelf nog meer te kunnen specialiseren. En volgens mij zijn we nooit uitgeleerd, dus ruimte om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen in ons snel innoverende vakgebied zou het pakket helemaal afmaken.

En wat breng ik dan met me mee? Ik ben een intrinsiek gemotiveerde data enthousiasteling met zowel de technische skills als de juiste softskills. Klaar om met een heleboel energie en een open blik impact te gaan maken bij mijn volgende werkgever!

Zoek jij een young professional en spreekt Koen jou aan?

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.