Jahna van der Berg. Talent Program

Interview met Jahna

3 mei 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Mijn naam is Jahna, ik ben 24 jaar en woon in Rotterdam. Na mijn Bachelor Bedrijfseconomie heb ik nog een Master in Marketing Analytics aan de Universiteit Tilburg behaald. Tijdens mijn studies heb ik altijd als bedrijfsleider in de horeca gewerkt en daarnaast heb ik een traineeship gedaan bij een vrijwilligersorganisatie. Daar ben ik bezig geweest met branding van de organisatie, ‘t analyseren en efficiënter maken van de bedrijfsprocessen en optimalisatie van de website.

In mijn vrije tijd hou ik van voetballen en Formule 1, wandelen in mijn stad en fotograferen. En al deze hobby’s doe ik dan het liefst met mijn vrienden en vriendinnen.

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Tijdens studie wist ik nog niet exact welke richting ik precies op wilde. En ik vroeg me af hoe ik mijn theoretische kennis het beste kon gaan inzetten in de praktijk. Toen tijdens mijn studie speeddates met bedrijven werden georganiseerd, kwam ik Cmotions tegen. Ik was gelijk verkocht omdat het een ideaal programma leek om mijn kennis nog meer te verbreden, tegelijkertijd te werken aan mijn softskills en zó mezelf goed klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. En dat is allemaal uitgekomen!

Wat heeft het je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Program aan?

Het Talent Program heeft me een mooie combi geboden van hardskills en softskills zoals gesprekstechnieken en overtuigend presenteren. Ik ben in korte tijd sterk gegroeid waardoor ik nu met nog meer zelfverzekerdheid en overtuiging zaken op een heldere manier kan overbrengen. Ik sta nu dus nóg beter in mijn kracht. Door mijn studie heb ik vooral geleerd om naar data te kijken en het programma heeft me geleerd om dit concreet te koppelen aan de doelen van een organisatie. Daarnaast ben ik snel vaardig geworden in programmeren met Python en SQL en dat vind ik ook heel tof om te doen.

Dus, als je naast kennis ook je persoonlijke competenties én je arbeidsmarktkansen wilt versterken, dan moet je dit programma zeker volgen. Daarnaast is Cmotions een professionele club met een fijne sfeer, je voelt je welkom en ze ondersteunen je met alles. Tel daar hun grote opdrachtgeversnetwerk bij op waardoor ze je ook nog helpen met het vinden van een mooie baan na het Program. Een no-brainer dus!

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Ik vind het een kick om na een potje programmeren en uitgebreide analyse van data tot concrete conclusies te komen en deze dan te kunnen delen. En daarbij is het mooi om je onderbuikgevoel te ondersteunen met data en zo een bedrijf verder te helpen op het gebied van datagedreven werken.

En privé mag je me absoluut wakker maken voor alles wat met puzzelen te maken heeft. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om puzzels te maken of de uitdaging aan te gaan om uit een escape room te ontsnappen. Hierin zie ik trouwens ook een connectie met mijn vakgebied. Ik beschouw programmeren en analyseren ook vaak als een puzzel. Het oplossen hiervan geeft mij een goed gevoel en ik ga graag de uitdaging aan!

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Ik wil me graag blijven ontwikkelen dus ik hoop dat mijn werkgever mij goede opleidingsmogelijkheden biedt. Daarnaast vind ik een gezellig team met hulpvaardige collega’s ook belangrijk. Oftewel een open sfeer waarin iedereen gezamenlijk resultaten wil behalen. Een werkomgeving met te veel ‘haantjesgedrag’ past minder bij mij. Ik wil uiteraard graag de beste worden in mijn vak maar sta dan liever samen met mijn team op het podium dan alleen. Dat is wat intrinsiek bij mij past en wat ik zoek.

En wat krijg je dan met mij? Een zorgzaam type bij wie mensen zich snel vertrouwd voelen. Altijd in voor een goed gesprek en een voorstander van eerlijkheid en rechtvaardigheid. Ik ben ook zeker ambitieus om door te groeien en een vakexpert te worden. Ik zie mezelf nu als Database Marketeer of Data Analist en verwacht op termijn te willen doorgroeien naar Data Science. Ik kan niet wachten om te starten en mijn analytische ‘puzzel-skills’ te laten zien!

Zoek jij een young professional en spreekt Jahna jou aan?

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.