Interview met Faraaz

28 april 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Faraaz, geboren en getogen in Den Haag. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en nu heb ik een master Methodology & Statistics in Psychology op zak. Daarvoor studeerde ik Financial Accounting, echter ik realiseerde mij, naarmate de arbeidsmarkt dichterbij kwam, dat dit niet helemaal mijn ding was. Ik vond Psychologie en ’t aspect mensen helpen altijd al interessant. Ik kwam er ook vrij snel achter dat de exacte kant echt bij mij past en die vond ik tijdens mijn opleiding in werken met data.

Als ik even niet met data bezig ben dan train ik veel in mijn vrije tijd, doe ik aan calisthenics, lees ik een goed boek, luister ik podcasts en chill ik graag met vrienden.

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Als aankomend data professional wil ik graag zo vaardig mogelijk zijn in mijn vak. Het Cmotions Talent Program biedt mij de mogelijkheid om veel essentiële data- en softskills te leren in een compacte periode van slechts 2 maanden. Ook merkte ik op dat veel werkgevers vaak al vragen naar enige werkervaring, iets waar weinig recent afgestudeerden over beschikken. Ik heb volmondig JA gezegd tegen het Talent Program omdat dit mij de kans biedt om deze 2 vliegen in 1 klap te slaan.

Wat heeft het je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Program aan?

In ‘t Program heb ik op goed niveau maar liefst drie verschillende programmeertalen geleerd (o.a. Python en SQL) in slechts een maand tijd. En heb ik veel meer inzicht gekregen in hoe concrete datastrategieën organisaties kunnen helpen hun doelen te behalen. Ook is er veel aandacht besteed aan het oppoetsen van onze softskills zoals feedback-, presentatie- en gesprekstechnieken. De trainers in het Program zijn erg prettig om les van te krijgen en zijn duidelijk meesters in hun vak. Om deze redenen, plus uiteraard het netwerk en de gezelligheid van je mede trainees, zou ik het Program aan iedereen aanraden.

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Programmeren vind ik één van de leukste dingen om te doen, voor een interessante programmeeruitdaging met bijvoorbeeld Python of R mag je me best wakker maken. Het oplossen van complexe vraagstukken geeft mij veel voldoening en daarbij probeer ik mezelf steeds weer te overtreffen om het beste resultaat of de allermooiste oplossing te creëren. Omdat ik competitief ben, besteed ik mijn vrije tijd dan ook graag aan krachttraining en kennisvergaring. Kennis over topics zoals data, psychologie en filosofie via boeken, podcasts, filmpjes en andere media om mezelf te blijven verbreden.

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Wat ik graag terugzie bij mijn toekomstige werkgever is voldoende ruimte voor groei en ontwikkeling. Ik ben van plan om nooit op te houden met leren en ik hoop dat mijn werkgever dit wil faciliteren. Ook spreekt een open minded werkomgeving met een diversiteit aan mensen mij erg aan. Een omgeving waarin geëxperimenteerd mag worden en niet té veel binnen kaders wordt gedacht.

Wat mijn toekomstige werkgever met mij krijgt, is een leergierige en flexibele professional met een sterk analytisch denkvermogen. Ik beschouw mezelf verder als een zorgzame collega en een hardwerkende en stabiele factor in het team. Wat betreft het type organisatie is mijn interesse best breed. Maar als ik het voor ‘t kiezen zou hebben dan triggeren bedrijven met een maatschappelijk belang of een commercieel bedrijf met MVO hoog in ’t vaandel mij vooral. Ik zie mezelf wel in een mooie rol als Data Scientist, Database Engineer, Data Analist of Business Intelligence Consultant, startklaar om ’t verschil te gaan maken!

Zoek jij een young professional en spreekt Faraaz jou aan?

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.