Interview met Claartje Ottens

Interview met Claartje

12 mei 2021
Artikel geschreven door Maarten Reeders, Senior Consultant

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Claartje, 27 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik heb een Bachelor Wiskunde gedaan en daarna een Bachelor en Master Natuurkunde afgerond aan de UvA. Naast mijn studie was ik redacteur bij een wiskundetijdschrift, werkcollegedocent en heb ik gewerkt bij The UvA Green Office. Daar was het onze missie om de Universiteit ‘groener’ te maken en hielden we ons bezig met duurzaamheidsprojecten.

Privé heb ik met veel passie op hoog niveau geroeid. Tegenwoordig heb ik zelf de riemen aan de wilgen gehangen en coach ik, na een bestuursjaar bij mijn roeivereniging, nu een mannenploeg. Daarnaast ga ik graag hardlopen of wielrennen.

Waarom heb jij ‘ja’ gezegd tegen het Cmotions Talent Program?

Ik wilde de analytische basis die ik heb meegekregen door mijn studie graag toepassen op een praktische manier. En ik vind het heel leuk om binnen een organisatie uit te pluizen tegen welke problemen men aanloopt en wat de onderliggende vraag is. Om vervolgens een oplossing te gaan creëren en ook na te denken over toepasbaarheid, presentatie en implementatie. Ik kwam Cmotions online tegen toen ik aan het kijken was naar het snijvlak tussen data science en consultancy. Als je op termen zoals ‘data analytics’ en ‘talent program’ zoekt dan komt Cmotions als één van de meest gerenommeerde bureau’s naar voren waar je moet zijn!

Wat heeft het je nu al gebracht en waarom raad je iedereen ons Program aan?

Het Talent Program heeft mij in hele korte tijd enorm veel geboden om zowel mijn softskills als mijn hardskills te verbeteren. Het heeft mij de mogelijkheid gegeven om met veel praktische oefenmomenten mijn softskills nog een niveau hoger te tillen én om met SQL en PowerBI te leren werken. Daarnaast vind ik de sfeer heel relaxed en professioneel. Het Talent Program heeft mij echt geholpen om het gat tussen mijn theoretische kennis en de vaak gevraagde praktische vaardigheden te overbruggen en zo mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Waar word jij nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?

Ik kom graag mijn bed uit voor een serieuze uitdaging. Ik zit sowieso niet graag stil en word stiekem extra enthousiast als iets net even wat moeilijker wordt. Of dat nou een snel naderende deadline, een op het eerste oog niet-te-kraken programmeeropdracht of een hyper complexe analyse is. Hoe groter de uitdaging, hoe beter.

En in mijn privé leven komt dit aspect ook wel terug. Van een zeiltocht in ruig weer tot een superzware schaatstocht, ik ben erbij!

Wat hoop je te vinden bij je toekomstige werkgever en wat breng jij dan met je mee?

Eén van mijn belangrijkste drijfveren is mezelf continu ontwikkelen en beter worden. Ik wil dan ook ergens terechtkomen waar persoonlijke groei en opleiding gestimuleerd worden. Daarnaast vind ik een goede sfeer belangrijk en kom ik het beste tot mijn recht in een organisatie met een open en platte structuur waar veel ruimte is voor eigen inbreng en nieuwe initiatieven.

Ik breng zelf een luisterend oor en een positief-kritische houding mee waardoor je mij zal ervaren als een geducht sparringpartner. Ik ben loyaal, help mensen graag waar ik kan en vind het leuk om ook mijn collega’s beter te maken. Verder word ik omschreven als een ambitieus persoon die doorzet en graag zaken afmaakt. De meeste van mijn persoonlijke kenmerken komen zowel zakelijk als privé terug bijvoorbeeld ook in mijn coaching. Nu sta ik klaar om mijn skills in te zetten en impact te gaan bij een mooie organisatie!

Zoek jij een young professional en spreekt Claartje jou aan?

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.