Hoe lang duurt het programma?

Het Talent Program duurt zeven weken.

Hoe is het programma precies opgebouwd?

Het Talent Program is opgebouwd uit zeven journeys. In elke journey ga je aan de slag met een case. Je begint met een intake om de vraag helder te krijgen, werkt de case uit, en eindigt met een adviesgesprek met de opdrachtgever. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat jij de juiste kennis bezit om de case tot een succes te laten worden door een combinatie van trainingen op het gebied van data toepassingen, (o.a. datagedreven werken, KPI’s, business case), data en analyse technieken (o.a. data preparatie, clusteranalyse, voorspelmodellen), tooling (o.a. SQL, PowerBI, Python) en soft skills (o.a. storytelling, overtuigend presenteren, gesprekstechnieken). Bij iedere opeenvolgende journey ga je weer een stukje verder en help je de opdrachtgever om nog meer inzichten uit de data te halen. Een beschrijving per week vind je hier.

Wat kost het programma / welke vergoeding krijg ik?

Het programma kost jou niks. Vanaf de start van het Talent Program kom je bij ons in dienst. Gedurende het hele programma en tot de tijd dat je geplaatst wordt bij een opdrachtgever, betalen wij je een maandsalaris en lunch je op kantoordagen gratis mee. En zodra je start bij een opdrachtgever groeit je salaris meteen mee.

Moet ik het hele programma volgen of kan ik ook delen van het programma volgen?

Je volgt het hele Talent Program als één geheel. Het programma is opgebouwd uit zeven journeys, die logisch op elkaar volgen. Heb je al veel kennis over een bepaald onderwerp, dan zorgen we er uiteraard wel voor dat ook jij in die journey wordt uitgedaagd door je een stapje verder te laten gaan. Mocht je aantoonbaar een programmadeel beheersen, dan is een eventuele dispensatie altijd bespreekbaar.

Hoe vaak wordt het programma georganiseerd?

Het Talent Program start twee keer per jaar. De voorjaarseditie start in maart, de najaarseditie in september.

Wat is het niveau van het programma?

Het Talent Program is geschikt voor (bijna) afgestudeerde bachelor en masterstudenten (met maximaal twee jaar werkervaring) met interesse in data. Het programma is zowel geschikt voor studenten met een data opleiding die meer willen leren over hoe ze deze kennis in de praktijk kunnen inzetten, als voor studenten die zich willen laten bijscholen om als data professional aan de slag te gaan. De combinatie van trainingen op het gebied van data toepassingen, data en analyse technieken, tooling, soft skills en praktische cases zorgt ervoor dat iedere kandidaat zich op de punten kan ontwikkelen die voor hem of haar belangrijk zijn.

Hoe vaak moet ik tijdens het programma in Bunnik zijn?

Het Talent Program is een hybride programma; een deel van de trainingen verzorgen we op ons kantoor in Bunnik, een deel van de trainingen verzorgen we online. Wij hebben per training gekeken of deze het beste tot zijn recht komt op kantoor of dat deze ook online gegeven kan worden. Het aantal keren dat je per week naar kantoor komt hangt dus ook af van de trainingen in die week. Gemiddeld zul je twee tot drie dagen per week naar Bunnik moeten komen.

Wat als ik al veel kennis van Python heb, is het programma dan wel uitdagend genoeg?

Ja, het Talent Program is anders dan een (academische) studie. Je leert Python op een andere – meer praktische – manier in te zetten. Python wordt gebruikt als tool die je leert inzetten om antwoord en advies te geven aan de opdrachtgever. Je gebruikt Python dus niet los, maar het is een onderdeel van de cases en de overige lessen. Mocht je toch voorlopen op de rest, dan hebben wij extra opdrachten zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Wat is de verhouding van Python versus andere lessen?

Vanaf de vierde journey ga je aan de slag met Python. Naarmate het programma vordert zul je steeds minder tijd kwijt zijn aan trainingen op het gebied van Python maar zul je meer zelfstandig programmeren. Je zult ongeveer 1/3e van het gehele programma besteden aan Python. De rest van het programma bestaat uit andere tooling (SQL, Power BI), data en analyse technieken, business kennis en soft skills.

Word ik na het programma consultant?

Dat ligt eraan. Wij kijken samen met jou wat het beste bij jou past. Een deel van de oud-kandidaten wordt consultant bij Cmotions. Hun werkzaamheden bestaan uit het doen van projecten bij opdrachtgevers en interne projecten voor Cmotions. Het grootste gedeelte van de oud-kandidaten wordt echter via Cmotions direct bij een klant geplaatst. Afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn met de opdrachtgever ga je na een half jaar tot een jaar direct in dienst bij de opdrachtgever.

Bij welke organisaties worden kandidaten na het programma geplaatst?

Wij plaatsen kandidaten bij veel verschillende organisaties en bedrijven. In het verleden hebben wij kandidaten geplaatst bij o.a. banken (o.a. ABN AMRO, Rabobank), verzekeraars (Achmea, DELA), energiemaatschappijen (o.a. Essent, Eneco), telecombedrijven (o.a. KPN, XS4ALL), retailers (o.a. bol.com, Aldipress), (semi-)overheidsinstanties (o.a. UWV, gemeentes) en goede doelen (o.a. MS fonds, Longfonds). Wij gaan samen met jou op zoek naar een organisatie die bij jou het beste past!