Ladder - De perfecte stap naar data specialist

De perfecte stap naar data specialist

11 juni 2019
Artikel geschreven door kandidaat Talent Program

Terug naar data analyse

Na een aantal jaar in de Executive Search te hebben gewerkt, wist ik dat ik weer terug wilde keren naar waar mijn interesse ligt: data analyse. Echter, ik merkte dat het bedrijfsleven nog niet om me stond te springen, omdat ik specifieke kennis over tooling miste. Het Cmotions Talent Program was voor mij de perfecte stap naar data specialist.

Zes weken intensief aan de slag

Samen met zeven andere leuke en enthousiaste kandidaten begon ik aan het Talent Program. Tijdens het Talent Program ging ik zes weken intensief aan de slag met data-analyse tools waar ik nog niet eerder bekend mee was. Denk hierbij aan SQL, Power BI, R en KNIME. De lessen werden gegeven door een afwisselend team van docenten. Deze nemen je mee in de wereld van ‘Fact Based Decisions’ door theorie en praktijk te combineren.

Bovendien was er veel aandacht voor gespreks- en communicatietechnieken. Je wordt getraind om een goed intakegesprek te kunnen voeren en waarop je moet letten bij het presenteren van de resultaten van je analyse. Juist de combinatie van specifieke kennis over tools samen met gespreks- en communicatietechnieken maakte het Talent Program voor mij extra waardevol.

Praktijkgerichte insteek

Ik vond het een erg leuke, leerzame en prettige periode. Het was even schakelen om weer terug in de “schoolbanken” te zitten. Gelukkig raakte ik dat gevoel snel kwijt. De tijd vliegt namelijk voorbij door de praktijkgerichte insteek van de opleiding. Nu, na het Talent Program, ben ik klaar voor de volgende stap, aan de slag als data specialist!”

Meer informatie

Wil je vrijblijvend kennismaken met één van onze kandidaten? Of ben je zelf (bijna) afgestudeerd en wil je meer informatie over ons Talent Program neem dan contact op met Fleur!

Fleur Miltenburg
Talent Program Coördinator
+31 6 55 89 74 63
f.miltenburg@cmotions.nl