Jahna van der Berg. Talent Program

In 7 weken opleiding data analist

2 mei 2022
Artikel geschreven door Cmotions, Recruitment

Geïnteresseerd in data & analytics en recent (of bijna) afgestudeerd? Het Talent Program is een mooi vervolg waarin je in slechts 7 weken wordt klaargestoomd voor een carrière als dataspecialist bij de top 200 bedrijven van Nederland.

Koen (26 jaar) waagde de sprong en gaf zijn eerste baan op voor een Talent Program van zeven weken zonder garantie op een volgende vaste baan. Met succes en veel plezier. Tot op de dag van vandaag heeft hij er geen moment spijt van gehad. Hieronder vertelt hij zelf waarom dat interessant is en gave kansen biedt.

“Dagelijks bezig zijn met data oplossingen voor verschillende soorten organisaties. Van grote, bekende merken zoals bol.com tot midden- en klein bedrijf en veelbelovende startups.”

Koen is sinds 1 juni 2021 Consultant bij Cmotions en houdt zich dagelijks bezig met innovatieve (data) oplossingen bedenken voor de top 200 bedrijven van Nederland. “Ik vind het gaaf dat ik onderdeel uitmaak van een team dat zich bezighoudt met data oplossingen voor verschillende soorten organisaties. Van grote, bekende merken zoals bol.com tot midden- en klein bedrijf en veelbelovende startups,” vertelt Koen.

“Hiervoor werkte ik als Business Analist bij een multinational. Het was mijn eerste baan na mijn studie Marketing aan de Universiteit van Tilburg. In deze functie had ik het wel naar mijn zin maar ik miste ook wat uitdaging. In mijn vrije tijd was ik al bezig met leren programmeren, ik wilde daar meer mee doen. Een studiegenoot werkte al bij Cmotions en vertelde enthousiast over het bedrijf en zijn functie. En toen iemand van de voetbalclub over het Talent Programma van Cmotions begon, was ik geïnteresseerd. Vanuit het talentenprogramma is hij doorgestroomd naar Coolblue, mede dankzij Cmotions. Zodoende ben ik gaan informeren en heb ik uiteindelijk besloten om deel te nemen.”

Begeleid door de echte experts, net een stapje verder dan op de universiteit

“Anderen die dit werk overwegen raad ik het zeker aan. Het is een vrij intensief programma en je wordt helemaal klaargestoomd. Het programma bevat het hele data spectrum. Van analist en scientist tot aan engineering en business intelligence. Alle onderdelen worden behandeld door experts uit het vakgebied,” vertelt Koen.

“Wat ook heel gaaf is, is dat je voor een fictief bedrijf komt te werken en daadwerkelijk aan de slag gaat met de vraag vanuit de klant. Dat geeft een realistisch beeld van het werk en het is een leuke manier van leren. Als je net bent afgestudeerd is het ook best lastig om als junior ergens in te stappen. Dit programma geeft je net dat beetje extra om door te stromen.”

Springplank naar een professionele data carrière

“Nee,” zegt Koen en begint te lachen. “Ik wilde eigenlijk helemaal niet als consultant aan de slag. Ik had zo’n typisch beeld van uurtje-factuurtje, veel korte termijn opdrachten en van de een naar de andere opdrachtgever hoppen. Dat zag ik niet zo zitten. Toch ging een van de Senior Consultants met me in gesprek. Binnen Cmotions werd gewerkt aan het opbouwen van een nieuw team. Dit team houdt zich bezig met langere termijn trajecten en bedenkt innovatieve data oplossingen voor de klant. Je wordt dus niet ergens gedetacheerd maar je werkt achter de schermen aan een nieuwe koppeling of een nieuw systeem. Daar ben ik toen op ingegaan.”

Alle aspecten van data

“Ik ben begonnen op het BI vlak maar kwam erachter dat ik data engineering een stuk interessanter vond. Dat vind ik dus ook zo leuk aan Cmotions, ik kreeg de ruimte om dat te onderzoeken. Ik werk nu voor drie verschillende klanten en werk aan de achterkant aan API’s bouwen en ETL processen, dus echt het engineeringstuk. Dit is langere termijn werk en dat vind ik juist prettig. Daarnaast zetten we meer en meer in op het bedenken en ontwikkelen van producten en diensten. Bij Cmotions werken niet alleen mensen die creatief kunnen meedenken maar het ook nog eens technisch kunnen waarmaken. Dat is heel tof!”

“Daarnaast vind ik Cmotions ook een hele goede en leuke werkgever. Je krijgt hier de kans om je interesses te volgen. Dat heeft niet altijd direct met de klant te maken. Als je ergens enthousiast over bent en je bent gemotiveerd om een project op te starten of je hebt een idee, dan wordt daar zeker ruimte voor gemaakt.” sluit Koen af.

Ben je benieuwd of het Talent Program ook bij jou past?

Ontdek of het Talent Program ook iets voor jou is. Kom naar de kennismakingsdag op 8 juli in Bunnik!

Ook kun je contact opnemen met Aschlyn Pedro. Zij helpt je graag verder en bespreekt samen met jou de mogelijkheden. Stuur een mail naar A.Pedro@cmotions.nl of bel Aschlyn via +31 (0)6 30 72 46 05.

Aschlyn Pedro